Новини Федерації

МРІЇ ЗБУВАЮТЬСЯ!

13 Лютого, 2024

Останні роки були складними не лише для рукопашного бою, українського спорту, але й всього нашого суспільства. Ми зіткнулись з непростим періодом в історії –  в лютому 2022-го розпочалася війна. Багато речей після цієї важкої звістки “були поставлені на паузу”.  Водночас завдяки героїчній боротьбі українського народу, міжнародним організаціям, друзям в інших країнах нам вдалось “вижити” – і головне представити нашу країну на абсолютно усіх запланованих змаганнях.

Нашою глобальною метою у 2023 році  була участь World Sports Games 2023, де вперше був представлений вид спорту рукопашний бій.

Для здійснення цієї мети була проведена титанічна робота колективом Всеукраїнської федераціїї рукопашного бою протягом 2022-2023 років. І попри усі перешкоди та труднощі, у World Sports Games 2023 взяли участь 45 українських спортсменів.

Президент Української федерації Юрій Радченко називає появу своєї команди здійсненням мрії: «Всесвітні спортивні ігри CSIT є символом миру та дружби», – каже він. “Це ідея, згідно з якою всі спортсмени повинні змагатися один з одним тільки у спорті, а не на полі бою”. Він каже, що ентузіазм на параді відкриття змусив його усвідомити, що його мрія та мрія його спортсменів справдилися. Таке почуття неможливо створити штучно. Це можливо лише у спорті».

«Всесвітні ігри нам запам’ятаються вражаючою церемонєю відкриття за участю 5000 осіб на площі Гарібальді, куди з’їхалось понад 44 країн світу, участь у змаганнях, а також церемонія закриття зі зняттям прапору CSIT та передачею його до Греції, «хазяїну» Всесвітніх спортивних ігор 2025 року.» – каже секретар технічної комісії CSIT Андрій Радченко.

Хочеться подякувати Міністерству молоді та спорту України, CSIT World Sports Games   – за допомогу в цей важкий час. Справді вірно кажуть, що друг пізнається в біді і ми вдячні кожному, хто підставив дружнє плече в цей момент.

Сподіваємося на подальшу тісну співпрацю по розвитку рукопашного бою у великій спортивній сім’ї CSIT.