Новини Федерації

Ще 3 спортсменам-рукопашникам присвоїли звання Майстрів спорту України

16 Квітня, 2021

Днями спортсменам-рукопашникам Ількову Дмитру, Рогожкіну Олександру та Газаряну Давиду присвоїли почесні звання «Майстер спорту України з рукопашного бою». Кожна перемога, кожне досягнення, присвоєне звання – це багаторічна клопітка праця. За кожною медаллю спортсмена стоять роки тренувань та роботи над собою, допомога і наставництво тренера, підтримка батьків.

 

Ми вирішили запитати у спортсменів історії їхнього успіху, які труднощі вони подолали, аби отримати почесне звання, і якими своїми досягненням пишаються особливо.

 

Олександр Рогожкін, Майстер спорту України з рукопашного бою, студент факультету міжнародної економіки та менеджменту Київського національного економічного університеті імені Вадима Гетьмана.

 

«Після того, як я дізнався про присвоєння звання Майстер спорту України, я відчув велике полегшення, мене переповнило почуття щастя і гордості. Кожне змагання, кожен поєдинок – це величезна емоційна напруга, боротьба не лише із конкурентом на татамі, але й зі своїми страхами, волею, витривалістю. Звання не легко здобути, бо зараз велика конкуренція, багато сильних спортсменів. І тому приходиться багато працювати над собою, тренуватися, удосконалювати навики, загартовувати характер. До цього звання я йшов більше трьох років.

 

Хочу подякувати своїм тренерам Радченку Юрію Анатолійовичу та Радченко Андрію Анатолійовичу за вклад у мій спортивний розвиток. Більш за все я пишаюсь здобутим золотом у Чемпіонаті України з рукопашного бою серед дорослих. В майбутньому планую перемогти на Чемпіонаті Світу та отримати звання Майстра спорту України міжнародного класу. Вірю, що найближчим часом досягну цієї мети».

 

Ільков Дмитро, Майстер спорту України з рукопашного бою, учень 11 класу Українського гуманітарного ліцею.

 

«Ще з дитинства пробував себе в найрізноманітніших видах спорту, займався плаванням, фехтуванням, футболом, баскетболом, тенісом. Проте, лише рукопашний бій настільки сильно зацікавив мене, що я займаюсь ним вже майже 11 років. Я справді довго йшов до своєї цілі – стати Майстром спорту України: брав участь у всіх можливих змаганнях, намагався не пропускати тренувань і дуже наполегливо працював.

 

Протягом спортивного шляху в мене було 3 тренери: Білько Олег Анатолійович, Радченко Андрій Анатолійович та Радченко Юрій Анатолійович. Я дуже вдячний їм за вкладені в мій розвиток сили, професійність, навчання. Адже саме завдяки якісній підготовці, серйозним та ефективним навантаженням я завжди був якісно підготовлений до змагань.

 

Особливо вдячний своїм батькам, які підтримували мене у всіх моїх починаннях. Мої перемоги – це їхній вклад і підтримка. Найбільше я пишаюся своєю перемогою на Чемпіонаті Європи. В цей же день мій батько відзначав свій день народження і я вважаю, що це – найкращий подарунок, який я міг для нього зробити. Дуже горджуся першою перемогою на Чемпіонаті України серед дорослих, що відбувся 7 березня 2021 року. Адже на рівні України – це найбільше досягнення з рукопашного бою.

 

Коли мені присвоїли звання, радості не було межі, адже після перших змагань я поставив собі таку мету і найприємніше для мене – це виконання поставлених цілей. Вже скоро в Києві пройде Чемпіонат Світу, до якого я ретельно готуюсь, бо цей турнір – один із найважливіших у моєму житті».

 

Колектив Всеукраїнської федерації рукопашного бою щиро вітає спортсменів з присвоєнням спортивних звань і бажає нових спортивних і професійних досягнень, вищих звань і значних перемог!

 

Варто відмітити, що серед досягнень Всеукраїнської федерації рукопашного бою – 15 Заслужених тренерів України, 5 Заслужених майстрів спорту, 74 Майстра спорту міжнародного класу та вже більше 300 Майстрів спорту України з рукопашного бою.