Новини Федерації

В Житомирі відбувся всеармійський турнір з рукопашного бою

20 Травня, 2021

Змагання пройшли за підтримки Всеукраїнської федерації рукопашного бою.

 

В Житомирі у фізкультурно-оздоровчому комплексі військової частини А2900 пройшов чемпіонат з рукопашного бою, присвячений пам’яті загиблого командира 1-го батальйону 95-ої окремої аеромобільної бригади, Героя України, полковника Тараса Сенюка. Змагання відвідав Президент Всеукраїнської федерації рукопашного бою Юрій Радченко.

 

За першість змагалися збірні команди військовослужбовців та працівників Збройних сил України, Десантно-штурмових та Сухопутних військ, Військово-морських і Повітряних Сил, Сил спеціальних операцій Високомобільних десантних військ, в/ч 0515, а також збірні команди вищих військових навчальних закладів.

 

«Рукопашний бій є не лише прикладним видом спорту, він також включений у програму спеціально фізичної підготовки військових та працівників правоохоронних органів. Наша Федерація співпрацює із військовими і силовими структурами, саме тому ми постійно долучаємося до проведення подібних турнірів, надаємо підтримку у суддівстві», – відмітив Юрій Радченко.

 

Також учасників змагань привітала з початком визначної спортивної події донька Героя України Тараса Сенюка Єлизавета.

 

Тарас Сенюк – командир 1 батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади, який пройшов шлях від командира аеромобільного взводу до командира батальйону. З 2014 року виконував бойові завдання в зоні проведення АТО на Сході України. В момент загибелі ініціативний і досвідчений офіцер був попереду, разом із розвідувальним взводом. Посмертно отримав звання полковника.

 

Герої не вмирають!