Новини Федерації

На всеукраїнському чемпіонаті з рукопашного бою змагалось майже 700 юнаків

7 Червня, 2021

4 червня в Києві відбувся XXI Чемпіонат України серед юнаків з рукопашного бою, присвячений Міжнародному дню захисту дітей. В змаганнях взяли участь майже 700 хлопців і дівчат з 18 областей України віком від 10 до 15 років. Майстерність і підготовка юних спортсменів зростає, а родина рукопашників щороку збільшується — і це наша неймовірна радість і гордість.

 

На урочистому відкритті змагань були присутні начальник Управління державної охорони України Сергій Рудь, Президент Всеукраїнської федерації рукопашного бою Юрій Радченко, заступник Міністра молоді та спорту України Віталій Лавров, віцепрезиденти ВФРБ Іван Дерев’янко та Анатолій Свирид, голова Деснянської райдержадміністрації в м. Києві Дмитро Ратніков, голова Опікунської ради ВФРБ, Президент компанії «Екофарм» Анатолій Новік, член Опікунської ради, засновник видавництва «Генеза» Олексій Дубас, заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, Головний суддя змагань Олег Білько, представники правоохоронних структур і відомств, керівники Федерації та фізкультурно-спортивних організацій.

 

«Сьогодні у спортивному залі змагались юні спортсмени, які є майбутнім нашої Держави, майбутнім рукопашного бою. Змагання довели, що в Національної збірної команди є потужний резерв. Вітаємо всіх переможців та призерів XXI чемпіонату України серед юнаків!», – зазначив Юрій Радченко.

 

Це – один із важливих спортивних заходів, організованих Федерацією за підтримки Міністерства молоді та спорту з метою популяризації і розвитку рукопашного бою як виду спорту, відбору сильніших спортсменів до складу Національної команди для участі в міжнародних змаганнях, підвищення рівня майстерності спортсменів, залучення дітей і молоді до занять фізичною культурою та спортом.

 

«Приємно, що кожного року майстерність спортсменів і рівень організації змагань зростає. Як правило, спортсменам легше досягати успіхів у житті, бо спорт вчить витривалості, сил і впевненості йти до своєї мети, загартовує не лише тіло, а й дух. Бажаю успіхів і перемог, вдалої спортивної кар’єри кожному учаснику змагань», – зазначив Віталій Лавров.

 

У свою чергу Сергій Рудь побажав юним спортсменам переможного духу, успіхів і здобутків та наголосив, що УДО всіляко підтримує розвиток рукопашного бою, а також запросив спортсменів відвідати Турнір з рукопашного бою на Кубок Президента України серед Збройних сил і військових формувань, який відбудеться 14 серпня в Палаці спорту.

 

Змагалися хлопці та дівчата в розділах «Дозований контакт», де дозволено нанесення ударів руками, ногами, виконання кидків, больових та задушливих прийомів і «Легкий контакт», де переважає ударна техніка.

 

«Рукопашний бій – це масовий військово-прикладний вид спорту, яким займаються широкі верстви населення. Ці змагання є показовими в плані залучення юнаків до нашого виду спорту, вони є найбільш масовими. Ми маємо амбіційні плани з точки зору залучення ще більшої кількості хлопців і дівчат до занять нашим видовищним і мужнім видом спорту, аби він став одним із вагомих важелів морально-вольового і фізичного виховання дітей та молоді», – уточнив віцепрезидент Федерації Іван Дерев’янко.

 

Емоції та майстерність, сльози перемоги та поразок переповнювали спортивний манеж. Для когось це вже не перші змагання всеукраїнського масштабу, а хтось змагався в турнірі такого рівня вперше. Але усі учасники – вже є переможцями, бо кожен отримав безцінний досвід.

 

Щиро вітаємо переможців і призерів Чемпіонату України з рукопашного бою серед юнаків!