Новини Федерації

На Волині пройшов Кубок м. Торчин з рукопашного бою

1 Липня, 2021

27 червня Федерація рукопашного бою м. Луцьк під керівництвом Дмитра Грисюка і Волинський обласний спортивний клуб «Магістр» провели Кубок Торчина з рукопашного бою. Змагання відбулися серед юнаків та дівчат молодших і середніх вікових категорій у двох розділах: «демонстрація техніки» (у форматі І туру рукопашного бою) та «поєдинки» (стінка на стінку).

 

Спортивний захід пройшов на центральній площі Торчина в рамках святкування Дня молоді. В розділі «демонстрація техніки» спортсмени випробовували свої технічні навички, стресостійкість і здатність приймати рішення в умовах непередбачуваних обставин та обмеженого часу. Так, кожен учасник цього розділу змагань після швидкого повернення обличчям до супротивника зазнавав раптового нападу із нанесенням йому удару рукою, ногою, ножем, палкою та захопленням за тулуб чи руки. Відбиваючи атаку умовного супротивника, спортсмен повинен був «уразити» та повністю «знешкодити» нападника. Його технічні дії та прийняті рішення оцінювалися суддями за шкалою від нуля до десяти балів.

 

Отож, найбільшу суму балів серед спортсменів:

  • віком 10-11 років набрали: Магер Валерій – ІІІ місце, Сахнюк Дмитро – ІІ місце, Коляда Денис – І місце;
  • віком 12-13 років: однакову суму балів набрали Церкевич Максим та Коржов Максим – ІІІ місце, Ткачук Михайло та Митюк Анатолій – ІІ місце, Зіник Дмитро – І місце;
  • 14-15 років: Щебет Олег – ІІІ місце, Кухарик Іван – ІІ місце, Оліферович Дмитро – І місце;
  • Серед дівчат: Шабала Вікторія – ІІІ місце, Галицька Анна – ІІ місце, Грисюк Олександра – І місце.

 

Кульмінацією спортивного заходу були командні поєдинки («стінка на стінку») між чотирма командами: Ківерців, Торчина та двох команд з Луцька. Склад кожної команди складав сім спортсменів, які представляли вагові категорії до 30, 35, 40, 45, 50, 55 та понад 55 кг. Перемога спортсмена в поєдинку приносила команді один заліковий бал, поразка – нуль.

 

В запеклому, але дружньому протистоянні, за шаленої підтримки глядачів,  команда Торчина у складі: Оленюка Олександра, Коляди Дениса, Члека Олександра, Митюка Анатолія, Рихлюка Артема, Ткачука Михайла, Сенькова Максима, виборола третє місце. Друге загальнокомандне місце посіла команда із Луцька у складі спортсменів: Кучабського  Миколи, Яцюка Даниїла, Пекного Тимура, Михальчука Остапа, Свистака Дмитра, Оліферовича Дмитра, Кухарика Івана. А переможцем Кубку Торчина з рукопашного бою стала команда з Луцька у складі: Мартинюка Юрія, Греся Романа, Озерова Дмитра, Зіника Дмитра, Ярмолюка Даниїла, Солонінки Максима, Щебета Олега.

 

Рішенням головної суддівської колегії додатково були відзначені: «За волю до перемоги та бійцівські якості» Бичок Вадим, «За кращу техніку» –Солонінка Максим.

 

Фотозвіт – тут.

За інформацією Федерації рукопашного бою м. Луцьк