Новини Федерації

Збірна України з рукопашного бою розпочала підготовку до Чемпіонату Світу

2 Липня, 2021

У Трускавці стартували навчально-тренувальні збори Національної збірної команди з рукопашного бою. За результатами проведення зборів буде сформований остаточний склад Національної збірної команди України з рукопашного бою, яка продовжить інтенсивну підготовку до престижних міжнародних змагань, зокрема, Чемпіонату Світу з рукопашного бою, який цьогоріч вперше прийматиме Україна.

 

Для 150 спортсменів, які прибули для участі в НТЗ, розпочався перший етап підготовки до участі в змаганнях найвищого рівня:

 

– У Кубку Президента України з рукопашного бою, що буде проведено в рамках відзначення 30-ї річниці Незалежності України 21 серпня в Палаці Спорту.

 

– У Чемпіонаті Світу з рукопашного бою, що запланований на1- 5 жовтня в м. Київ під егідою IBF-Internatoinal (Internatoinal Budo Federation). Попередньо в міжнародному турнірі візьмуть участь понад 30 команд зі всього світу.

 

– У 7 Всесвітніх спортивних іграх з рукопашного бою, що відбудуться 12-17 жовтня в Італії під егідою CSIT (Сonfédération Sportive Internationale Travailliste et Amateur). Вперше в історії до програми проведення Ігор включено вид спорту «рукопашний бій». Для нас – це можливість  ввійти до програми Олімпійських ігор!

 

«Основне завдання цих навчально-тренувальних зборів – формування остаточного складу Збірної команди України, яка продовжуватиме підготовку для участі в Чемпіонаті Світу; впровадження ефективних методик, що допоможуть отримати перемогу; підвищення рівня майстерності, фізичної та морально-вольової підготовки спортсменів. Для кожного спортсмена НТЗ – надважлива подія. Адже за їхніми результатами вони або потраплять до збірної, або ні. Ми розраховуємо тільки на перемогу, тому підготовка буде серйозна!», – відмітив Президент Федерації Юрій Радченко.

 

Навчає бійців потужний тренерський склад, тренери Національної збірної команди України з рукопашного бою, – Олександр Міненко (тренер в розділі «Легкий контакт»), Анатолій Волошин (тренер в розділі «Демонстрація техніки»), Валентин Іващенко (тренер в розділі «Повний контакт»).

 

Відтак, до 8 липня спортсмени-рукопашники відточуватимуть свою майстерність і техніку під час насиченої програми навчально-тренувальних зборів.