Новини Федерації

Спортсмену з Чернівців присвоєно звання Майстра спорту України з рукопашного бою

6 Липня, 2021

Під час навчально-тренувальних зборів Національної збірної команди України з рукопашного бою, що зараз проходять у Трускавці, Іван Олійник з Чернівців отримав посвідчення Майстра спорту України з рукопашного бою. Вручив спортсмену документ про присвоєння спортивного звання член Ради Всеукраїнської федерації рукопашного, тренер Збірної в розділі «Повний контакт» Валентин Іващенко.

 

«Завжди приємно вручати заслужені відзнаки нашим спортсменам. Як тренер, чітко розумію, скільки сил і мужності вкладено в кожну перемогу, як складно її завойовувати. Радий з того, що родина рукопашників-майстрів спорту України розширюється. Бажаю успіхів і нових особистих, професійних і спортивних досягнень», – відмітив тренер Національної збірної команди з рукопашного бою, виконуючи почесну місію від імені керівництва Федерації.

 

Про історію своїх спортивних успіхів розповів і наш спортсмен-рукопашник, представник Чернівецького обласного осередку Федерації.

 

Іван Олійник, 21 рік, студент 3-го курсу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича:

«Надзвичайно пишаюся присвоєнням спортивного звання, тому що досить довго йшов до цієї мети. З кожним роком конкуренція серед спортсменів зростає, кожна перемога здобувається все важче, приходиться приділяти більше уваги тренуванням і роботі над собою. Мене переповнювали емоції, коли усвідомив, що виконав норматив майстра спорту на змаганнях.

 

Пишаюсь своїми першими нагородами у турнірах вже серед дорослих. Для мене був трішки складним перехід від юніорів до справжніх майстрів своєї справи. Найбільше пишаюсь перемогою над собою на Чемпіонаті України та Кубку України серед дорослих в 2021 році, де здобув призові місця.

 

З гордістю представляю Чернівецьку область і тренера Штефюка Івана Кириловича, прекрасну людину і наставника, в якого займаюся вже 7 років. Щиро вдячний своєму тренеру Івану Кириловичу за знання, за віру і постійну підтримку. Особливо хочу відмітити всіх хлопців з клубу «Сайгон», окремо – тренера Збірної Валентина Васильовича Іващенка за нереальну кількість досвіду на зборах. Звичайно, найбільше вдячний батькам, без яких я б не досягнув таких результатів.

 

Зараз на всі 100% присвячую себе спорту та планую здобути перемогу на Чемпіонаті Світу з рукопашного бою. Ми зобов’язані гідно представити Україну у своїй столиці!».

 

Щиро вітаємо спортсмена та його тренерів-наставників з високими результатами! Так тримати!