Новини Федерації

CSIT скасував проведення Всесвітніх спортивних ігор в Італії через пандемію

4 Серпня, 2021

У зв’язку із критичною ситуацією з розповсюдженням штаму коронавірусу «Дельта» керівництво міжнародної організації CSIT ухвалило рішення про скасування Всесвітніх спортивних ігор у 2021 році. Змагання мали відбутися в Італії в жовтні цього року.

 

Як зазначено на офіційному сайті CSIT, на жаль, події із стрімким розповсюдження штаму «Дельта» змусили CSIT ExCom Committee одноголосно прийняти рішення про скасування Всесвітніх ігор CSIT у цьому році. Через небезпечний вірус Міністерство охорони здоров’я Італії вживає жорстких карантинних заходів, зокрема, що стосується відвідування країни міжнародних гостей.

 

«CSIT і я особисто надзвичайно шкодуємо про це рішення. Ми намагалися зробити все можливе, аби Всесвітні спортивні ігри в цьому році відбулися. Адже ми чітко орієнтовані на Олімпійські ігри. Однак, нинішні обставини в Італії та рішення Уряду роблять неможливим їх проведення. Соціальна взаємодія та зустрічі, урочиста церемонія відкриття та закриття – базова основа Ігор. Без цих атрибутів неможливо провести змагання на високому рівні. Але життя та здоров’я кожного – на першому місці», – зауважив Президент CSIT Бруно Молеа.

 

Після скасування Всесвітніх спортивних ігор CSIT ExCom прийняв ще одне важливе рішення щодо розвитку видів спорту – у 2022 році, якщо дозволять умови, буде проведено серію Одиночних чемпіонатів у різних країнах за цікавими напрямками під егідою CSIT. Відтак, CSIT зосередиться на проведенні наступних Всесвітніх спортивних ігор вже у 2023 році.

 

За інформацією з офіційного сайту CSIT.