Новини Федерації

Вінницька обласна федерація рукопашного бою долучилася до проведення Всеукраїнського військово-спортивного вишколу

4 Серпня, 2021

Одна із головних цілей Всеукраїнської федерації рукопашного бою – виховання патріотів України, здорової нації й успішного підростаючого покоління. Реалізовуючи це завдання Федерація долучається до проведення військово-патріотичних заходів. Днями на Вінничині відбувся І-ий Всеукраїнський військово-спортивний вишкіл «Щит і Меч», до проведення якого долучилися керівники Вінницького обласного осередку ВФРБ Федір і Сергій Водянюки.

 

В заході взяли участь 112 вихованців військово-патріотичних і спортивних організації з 14 областей України, а також інструктори, консультанти-учасники бойових дій з військових частин і громадських об’єднань.

 

В рамках проведення Всеукраїнського військово-спортивного вишколу «Щит і Меч» спортсмени Вінницької обласної федерації рукопашного бою продемонстрували прийоми самооборони та самозахисту, техніку проходження тактичної смуги перешкод.

 

На мініполігоні відпрацювали заняття з подолання перешкод, тактичної, вогневої, парашутно-десантної, тактико-спеціальної підготовки, основ військової топографії та цивільного захисту. Також учасники вишколу здійснили марш-кидок з переправою вбрід річки Русави з наступним проведенням тактичних навчань. Тактичні заняття також проходили в умовах напівзруйнованого будинку та на тактичній смузі перешкод із використанням приладів зброї «лазертаг». У вільний від навчань час діти займалися на спортивному майданчику, спілкувались біля багаття в колі друзів, переглядали художні фільми національно-патріотичної тематики. Окрім того, під час таборування проведена культурно-просвітницька робота.

 

На завершення заходу пройшли особисто-командні змагання з проходження смуги перешкод за визначеними маршрутами відповідно до вікових категорій, а також особисті змагання з військово-прикладного багатоборства та загальної фізичної підготовки.

 

За інформацією керівника Вінницького обласного відокремленого підрозділу ВФРБ Федора Водянюка