Новини Федерації

У кваліфікаційному іспиті гвардійців на право носити берет з відзнакою – випробовування з рукопашного бою

17 Вересня, 2021

У Вишгороді на базі військової частини 3027 відбулися кваліфікаційні іспити  військовослужбовців Національної гвардії України з різних регіонів на право носити берет з відзнакою. Всього 75 кандидатів долали комплексні складні випробовування, серед яких – участь у рукопашному бою.

 

Кваліфікаційний іспит відвідали Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, командувач Національної гвардії України Микола Балан, Президент Всеукраїнської федерації рукопашного бою Юрій Радченко, представники 11 операції «UNIFIER» за участі командирки Мелані Лейк.

 

«Ви воїни, які допомагають захищати незалежність України. Найкращим свідченням моєї поваги до вас є те, що зі мною мої діти. Я хочу, щоб вони брали приклад з найкращих військовослужбовців, які отримують берет з відзнакою», – сказав Денис Монастирський.

 

Командувач Нацгвардії Микола Балан зазначив, що іспити за право носити берет з відзнакою вдосконалюються вже четвертий рік поспіль.

 

«Відзнака для нацгвардійців найбільш почесна та авторитетна серед всіх існуючих у Національній гвардії. Це дуже справедливі та неупереджені іспити і те, як воїни долатимуть дистанцію – стане для присутніх підтвердженням цього», – сказав він.

 

У свою чергу Юрій Радченко, привітав нових достойних військовослужбовців у братстві крапових беретів. Також він подякував усім представникам, суддям нашої Федерації за учать у заході.

 

Кваліфікаційний екзамен включав 3 випробування.

 

І випробування – марш-кидок на 10-12 км в повній амуніції по пересічній місцевості з подоланням штучних та природних перешкод: подолання смуги перешкод, виконання нормативів з бойової підготовки (тактичної, вогневої, військово-медичної підготовки, вирішення логічних завдань, метання гранати на дальність, подолання психологічної перешкоди, виконання вправ силової підготовки, виконання вправи з автомата Калашникова на влучність).

 

ІІ випробування – стрільба з бойової зброї: виконання вправи з пістолета та виконання вправи з автомата.

 

ІІІ випробування – рукопашний бій. Дане завдання включало 2 раунди: виконання 5-ти прийомів рукопашного бою та поєдинок з володарем берету або інструктором.

 

Відтак, 11 найкращих гвардійців отримали берет з відзнакою, серед яких була одна жінка.

 

Відзначимо, що рукопашний бій — це комплексна бойова система, технічний арсенал якої включає в себе удари руками й ногами, кидки, больові та задушливі прийоми, а також роботу проти різноманітних видів зброї. Цей вид спорту включений у програму спеціальної підготовки правоохоронців, військових, рятувальників і представників інших спеціальних організацій Держави.

 

За інформацією Департаменту комунікації МВС України