Новини Федерації

Юні рукопашники з Чернігова змагалися за звання найсильнішого

27 Вересня, 2021

24-25 вересня в Чернігові пройшов Чемпіонат міста Чернігів з рукопашного бою серед дітей, юнаків, молоді та дівчат. В турнірі взяли участь 230 учасників віком 8-17 років. За результатами змагань сформується збірна міста.

 

У турнірі змагалися спортсмени місцевих клубів і ДЮСШ, зокрема СК «Октант», СК «Чернігів Щит», СК «Панда Спорт», СК «Явара», ЧДПО «Майбутнє України» та ДЮСШ «Україна», «Фортуна», «Куликівка».

 

Юні бійці показали свої вміння на татамі в розділі «легкий контакт з зупинкою», де поєдинки проводяться із зупиненням часу для нарахування балів. В цьому розділі рукопашного бою дозволяється завдання ударів руками і ногами (кулаком, стопою) з контрольованою силою (які не доводять до травмування, нокдауну чи нокауту), а прийоми боротьби не застосовуються. Також змагалися в розділі «дозований контакт», в якому дозволяється завдання ударів руками і ногами (кулаком, стопою, гомілкою) та виконання кидків, утримань, больових та задушливих прийомів.

 

Організатори турніру – Чернігівський обласний осередок Всеукраїнської федерації рукопашного бою за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради.

 

«Сьогодні рукопашний бій – один із найбільш популярних видів спорту в нашому місті. Сотні дітей і дорослих займаються саме рукопашним боєм.  Загартовуючи себе на тренуваннях і змаганнях, дитина загартовує характер, стає сильною духом і тілом. І це стимулює нас до більшого розвитку, відкриття нових секцій з нашого виду спорту, залучення професійних тренерів. Тільки з кращими можливі позитивні зміни!», – зауважив керівник Чернігівського обласного осередку Федерації, головний суддя змагань Сергій Козир.

 

Відтак, учасників, які посіли призові місця, відзначили медалями, грамотами і нагородами за кращу техніку. «За кращу техніку» грошові призи від обласної федерації рукопашного бою отримали Олександр Аніщенко, Єгор Коробка, Максим Лисенко, Анна Колотурська, Нікіта Мурай, Вікторія Кузьомко, Дмитро Разумний, Ілля Назаренко та Ілля Іващенко, а «За волю до перемоги» – Єгор Малюженко.

 

Зауважимо, що у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) змагання проходили без глядачів, аби убезпечити юних спортсменів. Вікові групи були розписані організаторами за розкладом, щоб у залі знаходилася лише одна вікова група учасників. Але це не завадило нашим спортсменам показати високий рівень підготовки.

 

Вітаємо усіх спортсменів і тренерів, переможців і призерів Чемпіонату міста Чернігів з рукопашного бою серед дітей, юнаків, молоді та дівчат. Дякуємо організаторам за високий рівень проведення справжнього свята спорту!

 

Рукопашний бій – спорт, який об’єднує!