Новини Федерації

В Києві пройшов турнір з рукопашного бою пам’яті загиблих силовиків і військовослужбовців

29 Листопада, 2021

28 листопада в Києві відбувся Всеукраїнський турнір з рукопашного бою серед юнаків, присвячений пам’яті військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які загинули при виконанні службових обов’язків. В змаганнях взяли участь понад 500 спортсменів з 18 областей України віком від 10 до 15 років.

 

Всеукраїнський турнір є щорічним і був започаткований 5 років тому в пам’ять про військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які віддали свої життя, виконуючи службовий обов’язок. В рамках заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих Героїв.

 

Впродовж дня хлопці і дівчата в запеклих поєдинках виборювали право бути переможцем. Змагалися юні рукопашники в двох розділах – «дозований контакт»,  де дозволено нанесення ударів руками, ногами, виконання кидків, больових і задушливих прийомів, та «легкий контакт», де переважає ударна техніка. Також вихованці Кіровоградського обласного осередку виступили з професійним показовим виступом з акробатичними прийомами та елементами самооборони.

 

В урочистому відкритті змагань взяли участь начальник Управління державної охорони України Сергій Рудь, керівник Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України Сергій Дусик, заступник Міністра молоді та спорту України Віталій Лавров, заступник Міністра у справах ветеранів України Олексій Ілляшенко, Президент Всеукраїнської федерації рукопашного бою Юрій Радченко, 1-й віцепрезидент ВФРБ Андрій Кміта, Почесний президент ВФРБ Василь Крутов, віцепрезиденти Анатолій Свирид, Олег Білько та Андрій Радечнко, член Опікунської ради ВФРБ Олексій Дубас, дружини загиблих співробітників силових органів і військовослужбовців.

 

Під час урочистого відкриття Чемпіонату Сергій Рудь побажав учасникам цікавої і безкомпромісної боротьби та найголовнішої перемоги в житті кожного – перемоги над самим собою.

 

Олексій Ілляшенко відмітив, що кожен учасник турніру є прикладом дисципліни, виховання і підготовки до оборони та захисту своєї держави у всіх сферах. Адже, щоб захистити країну, потрібно мати не лише сильну армію, а й сильних дипломатів, правоохоронців, фахових лікарів, педагогів, науковців.

 

У свою чергу Віталій Лавров відмітив високий організаційний рівень проведення змагань і важливість проведення таких військово-патріотичних заходів. В рамках заходу він вручив посвідчення Майстра спорту України з рукопашного бою Олексію Пашкову із Житомирщини.

 

Президент ВФРБ Юрій Радченко подякував почесним гостям за підтримку розвитку рукопашного бою та розуміння важливості виховання молодого покоління Держави, а спортсменам побажав перемог і безпечних поєдинків.

 

По завершенню турніру вшанували пам’ять загиблих при виконанні службових обов’язків, поклавши квіти до пам’ятника Захисників України.

 

Всеукраїнська федерація рукопашного бою докладає значних зусиль, аби зберегти та вшанувати пам’ять про кожного Героя, який загинув, захищаючи усіх нас і нашу Державу. А юні рукопашники своїми спортивними успіхами та перемогами доводять, що вони – патріоти України та майбутні захисники її суверенності та свободи!