Новини Федерації

Досягнення Всеукраїнської федерації рукопашного бою у 2021 році

24 Грудня, 2021

У 2021 році Всеукраїнська федерація рукопашного бою вийшла на новий рівень розвитку та організації всеукраїнських змагань. Завдяки нашим зусиллям у цьому напрямку, нам вдається залучати більше спортсменів різного віку до занять рукопашним боєм. Наші змагання – це завжди професійне суддівство, видовищні та якісно організовані заходи, що збирають на татамі сотні хлопців і дівчат та численну кількість глядачів.

 

Так, у 2021 році ми провели чимало спортивних заходів серед дорослих і дітей. Це – Кубок України з рукопашного бою серед дорослих та Чемпіонат України серед юніорів, Чемпіонат України серед дорослих, двічі проводили Чемпіонат України серед юнаків, Кубок Президента України. Також практично у всіх областях України проводяться турніри місцевого значення. Окрім того, проводили постійну роботу із залученням нових партнерів і налагодження співпраці з державними структурами.

 

Чемпіонат України серед дорослих

Турнір у березні зібрав на татамі кращих із кращих представників нашого спорту. Адже це – відбірковий турнір для формування Національної команди з рукопашного бою. Чемпіонат України – один із найбільших і видовищних спортивних заходів, організованих Всеукраїнською федерацією рукопашного бою. У турнірі взяли участь понад 200 найсильніших бійців із 20 областей держави. Спортсмени змагалися в розділах «дозований контакт», де дозволено нанесення ударів руками, ногами, виконання кидків, больових та задушливих прийомів, «легкий контакт», ката, демонстрували техніку та прийоми самозахисту з використанням зброї та без.

 

Кубок України серед дорослих

В травні 2021 року відбувся один із найважливіших турнірів у Календарному плані – Кубок України з рукопашного бою серед дорослих. Команди в запеклих поєдинках змагалися за Кубок. У командному турнірі взяли участь більше 300 учасників. В складі обласних збірних – кращі спортсмени, переможці міжнародних турнірів, військовослужбовці, представники силових структур, рятувальники. Змагання були дійсно видовищними та проведені на високому рівні.

 

Чемпіонат України серед юніорів

Рукопашний бій сьогодні є тим видом спорту, що розвивається найбільш динамічно у всіх важливих напрямках, і як спорт вищих досягнень і як масовий, котрим займаються тисячі хлопців і дівчат різного віку. Велика кількість молоді займається рукопашним боєм. Це дуже важливо в плані залучення підлітків до занять спортом, до оздоровчої рухової активності. Чемпіонат пройшов у травні 2021 року, в якому брали участь хлопці та дівчата віком 16-17 років. Всього у турнірі змагалося понад 100 учасників.

 

Чемпіонати України серед юнаків

Секції з рукопашного бою відкриваються в багатьох містах і селах України, що дає можливість залучати до занять рукопашним боєм більшу кількість дітей. Чемпіонати з рукопашного бою серед хлопців і дівчат віком від 10 до 15 років відбулися двічі в цьому році: перший – у червні, а другий – в листопаді. Загалом у змаганнях влітку та восени взяли участь понад 1200 спортсменів з 18 областей України. Вони показали високу професійність і жагу до перемоги.

 

Кубок Президента України з рукопашного бою серед Збройних Сил України та інших, утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів та рятувальних служб

Даний турнір – один із наймасштабніших турнірів всеукраїнського масштабу. Рукопашний бій – єдиний вид спорту в Україні, що має турнір такого рівня під егідою Президента України. У 2021 році змагання відбулись у найбільшій критій спортивний арені нашої країни – «Палаці Спорту». Престижні змагання було проведено на найвищому організаційному рівні, зібрали на татамі понад 100 учасників: військовослужбовців, правоохоронців, рятувальників. Адже рукопашний бій є невід’ємною складовою професійної підготовки військовослужбовців і працівників правоохоронних органів. Загалом, за перемогу в турнірі змагалися 26 команд з різних відомств.

 

Рукопашний бій – це спорт, який об’єднує!

Наш офіційний сайт за посиланням: https://frb.org.ua/

Офіційний Ютуб-канал Всеукраїнської федерації рукопашного бою: https://www.youtube.com/channel/UCE8kDES5bvOPRgv85pHo58w

Офіційна сторінка у соціальній мережі «Фейсбук»:  https://www.facebook.com/HandToHandCombatFederation