Новини Федерації

Рукопашний бій – сучасний і видовищний вид спорту на міжнародній спортивній арені

11 Січня, 2022

Всеукраїнська федерація рукопашного бою – це потужна спортивна організація, заснована 23 грудня 1993 року, що розвиває рукопашний бій, як вид спорту, і має значні досягнення на всеукраїнській і на міжнародній спортивній аренах.

 

Рукопашний бій — це унікальний і сучасний вид спорту, технічний арсенал якого включає удари руками й ногами, кидки, больові та задушливі прийоми, а також роботу проти різноманітних видів зброї. Цей вид спорту тривалий час змінювався й удосконалювався і перейшов із позиції спеціального виду спорту у програмі навчань Збройних сил та поліції – до загальнонаціонального виду спорту, яким займаються спортсмени різного віку.

 

Всеукраїнська федерація рукопашного бою проводить багато турнірів згідно з Календарним планом спортивних заходів. Серед наймасштабніших турнірів, які ми плануємо провести у 2022 році, – Кубок України серед дорослих, Чемпіонат України, Кубок Президента України та Чемпіонат Світу.

 

З 3 по 7 березня заплановано проведення Кубку України з рукопашного бою серед дорослих. Турнір щорічно збирає понад 500 найсильніших бійців, переможців всеукраїнських і міжнародних турнірів, із всіх областей України. Спортсмени змагаються в розділах «Full контакт», де дозволено нанесення ударів руками, ногами, виконання кидків, больових та задушливих прийомів та «Semi контакт». Багато спортсменів є чинними військовослужбовцями та представниками силових структур.

 

З 14 по 16 квітня відбудеться Чемпіонат України з рукопашного бою серед дорослих. Турніри з нашого виду спорту – це видовищні та масові спортивні заходи, що приваблюють увагу вболівальників, глядачів, ЗМІ. В Україні рукопашний бій є тим видом спорту, що динамічно розвивається у всіх важливих напрямках, як професійний , так і як масовий. За Кубок-2022 змагатимуться понад 300 бійців зі всієї України, еліта виду спорту. За результатами цих змагань буде відібрана Збірна команда до участі в міжнародних турнірах.

 

З 1 по 5 травня спільно з Міністерством молоді та спорту України та Управлінням державної охорони України, за підтримки Президента України, ми організовуємо всеукраїнський турнір з рукопашного бою на «Кубок Президента України» серед Збройних Сил України та інших, утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів та рятувальних служб. В наступному році турнір буде X ювілейним, тому до його організації підходимо зі всією відповідальністю. Тисячі глядачів і почесних гостей відвідають турнір у найбільшій критій спортивній арені України «Палаці спорту», аби підтримати спортсменів і насолодитись видовищністю нашого виду спорту. Понад 100 спортсменів з різних силових і військових структур України змагатимуться за перемогу.

 

Завдяки досягненням на міжнародній спортивній арені та нашому авторитету ми отримали право провести Чемпіонат Світу з рукопашного бою в Києві 6-10 жовтня. За попередніми даними, Україну відвідають спортсмени з 30 країн світу! Ми вже активно розпочали підготовку до престижного міжнародного турніру та плануємо його провести на найвищому організаційному рівні.

 

Окрім того, ми проводимо турніри серед дітей, юнаків і молоді. Кожне змагання щоразу збирає на татамі сотні юних рукопашників, які зі всім ентузіазмом змагаються за першість. З кожним роком кількість учасників і географія турнірів збільшується. Адже рукопашний бій – це спорт, який об’єднує!