Новини Федерації

Федерація рукопашного бою долучається до проєкту «Починай діяти»

26 Січня, 2022

Всеукраїнська федерація рукопашного бою спільно з ГО «Український альянс», «Українською службою порятунку 911» долучається до проєкту для підтримки осіб, які постраждали від насильства або є в групі ризику, «Починай діяти», започаткованого Міністерством соціальної політики України.

 

Це – курс лекторіїв-практикумів з самооборони, першої домедичної допомоги та конфліктології. Він містить інформаційну кампанію, розбір конкретних кейсів, що направлені на ствердження особистості, зміцнення й усвідомлення позицій запобігти насильству, не мовчати, почати діяти. 25 січня даний проект зустріла і Житомирська область.

 

Окрім лекцій з конфліктології та першої домедичної допомоги, учасникам проєкту опановують прийоми рукопашного бою, які допоможуть вивільнитися від нападника, ознайомлюються з прийомами фізичного захисту та діями у критичних ситуаціях.

 

Прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами: в домі, школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його. Курс проєкту «Починай діяти» направлений на формування свідомої позиції відповідальності за своє життя та розкриває можливості для допомоги іншим, на формування конкретних вмінь та навичок. Загалом, має на меті підвищити обізнаність громадян у питаннях протидії насильству, зокрема домашнього. Також проєктом передбачена інформаційна кампанія щодо причин і наслідків конфлікту.

 

Пройти курс «Починай діяти» варто усім, хто хоче дізнатися, як поводити себе у конфліктних ситуаціях, як запобігти насильству або вчасно виявити та зреагувати. Адже навіть і серед наших знайомих є люди, котрі зазнали фізичного чи морального насильства.

 

*За інформацією Міністерства соціальної політики України